ua en ru

Попередні результати розслідування катастрофи Боїнгу поки що в закритому доступі, - Зубко

Попередні результати розслідування катастрофи Боїнгу поки що в закритому доступі, - Зубко Фото: Генадій Зубко

І технічний і кримінальний звіт нині є закритими для публічного обговорення

Попередні результати розслідування обставин катастрофи малайзійського Боїнга-777 на Донбасі знаходяться у закритому режимі. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив віце-прем'єр-міністр України, глова державної комісії з розслідування причин катастрофи Boeing 777 " Малайзійських авіаліній" Генадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

Коментуючи питання, чи ознайомлена українська сторона з попередніми результатами розслідування Нідерландів, він зазначив, що порядок надання звіту затверджений між незалежними технічними бюро, які є в кожній країні.

"У нас результати розслідування (від Нідерландів - ред.) отримало саме Незалеже бюро з розслідування катастроф цивільнї авіації. І воно офіційно закритими каналами це отримало, і закритими каналами розіслало по тим міністерствам, по тим службам, які мають можливість прокоментувати ці висновки", - сказав Зубко.

Урядовець додав, що і технічний і кримінальний звіт нині є закритими для публічного обговорення.

Нагадаємо, Зубко також повідомив, що результати технічної частини розслідування обставин катастрофи малайзійського Боїнга-777 на Донбасі будуть оголошені в третій декаді серпня 2015 р.