ua en ru

Попереднє слухання у справі Савченко відбудеться 30 липня, - адвокат

Попереднє слухання у справі Савченко відбудеться 30 липня, - адвокат Фото: Надія Савченко

Захист Савченко отримала нові докази її невинності

Попереднє слухання у справі української льотчиці та народного депутата Надії Савченко відбудеться в четвер, 30 липня. Про це повідомив адвокат льотчиці Микола Полозов у своєму Twitter.

"Надійшла інформація, що попереднє слухання у справі Надії Савченко відбудеться 30.07 в 11:00", - повідомив адвокат.

У той же час інший адвокат українки, Ілля Новіков, повідомив про те, що захист вдалося отримати нові докази на захист Савченко.

"Поки мої колеги Марк Фейгін і Микола Полозов намагаються з'ясувати, який саме ізолятор везуть Надію Савченко, у нас раптово стався брусилівський прорив у процесі збору доказів захисту. Я весь цей тиждень в Києві, зустрічаюся з фахівцями по стільникового зв'язку для уточнення картини за телефонним білінгу. СК (слідчий комітет РФ - ред.) заявив, що цей біллінг не має значення з урахуванням рельєфу місцевості, оскільки телефон міг підключатися не до найближчої соте (і взагалі, хохли все це вигадали, щоб відмазати свою карательницу). Специ все це почитали, гмикнули, і сіли писати докладний розбір, що не так у СК. А тим часом інший експерт у мене на очах зробив чудо - заліз в відеофайли, надані свідком звинувачення, і прямо пальцем на моніторі показав, як їх невміло редагували, щоб змінити час. Алібі Савченко підкріплюється відеозаписом, причому не української, а з боку сепаратистів. Подробиці будуть в свій час", - написав Новіков.

Пока мои коллеги Марк Фейгин и Николай Полозов пытаются выяснить, в какой именно изолятор везут Надежду Савченко, у нас ...

Posted by Илья Новиков on 21 Июль 2015 г.

Нагадаємо, захист Надії Савченко оскаржила у Генеральній прокуратурі Російської Федерації напрямок справи в суд р. Донецька Ростовської області.