ua en ru

Подання на Лозового мобілізує депутатський корпус проти ГПУ, - експерт

Внесення подання про зняття недоторканності з народного депутата Андрія Лозового мобілізує депутатський корпус у зборі підписів про відставку генерального прокурора Віктор Шокіна. Такої думки дотримується політолог Вадим Карасьов.

"Тепер вже точно включиться інстинкт самозбереження, коли депутати, розуміючи, що наступним може стати кожен з них, вирішать ситуацію не на користь ГПУ", - зазначив він.

За словами політолога, цілком ймовірно, що восени відбудеться одразу два голосування: про зняття недоторканності з Лозового і про відставку генерального прокурора. "Це може стати новою лінією розколу в парламенті", - вважає він.

"Подання проти Лозового було зроблено у найменш підходящий час і щодо вельми сумнівних епізодів. У пред'явлених конфліктах депутата, і, з іншого боку суддів або чиновників, громадянське суспільство займе чітку позицію. Генпрокуратура таким чином робить пас Радикальної партії і підштовхує її не лише в радикальному, але й у ролі головного опонента влади", - додав експерт.

В Радикальній партії нагадують, що народного депутата Андрія Лозового ГПУ хоче притягнути до відповідальності за відстоювання інтересів бійців АТО, у справі законного виділення їм землі в межах села Коцюбинське.