ua en ru

Представництво ЄС в Україні сподівається на об'єктивне розслідування справи Чорновіл

Представництво Європейського союзу в Україні сподівається на об'єктивне розслідування справи про побиття Тетяни Чорновіл. Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні на своїй сторінці в Facebook.

"Ми взяли до уваги негайний заклик Президента України Віктора Януковича провести розслідування справи Тетяни Чорновіл. Ми сподіваємося на всебічне розслідування цієї справи і всіх інших справ, які пов'язані з залякуванням і насильством, на основі наявних доказів і свідчень, що викликають довіру. В результаті відповідного незалежного розслідування повинні бути притягнуті до відповідальності всі, хто винен в цьому...", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, представництво ЄС в Україні уважно і з занепокоєнням спостерігає за зростанням тиску на активістів громадянського суспільства, політичних лідерів та журналістів, які беруть участь у мирних протестах в Києві та по всій країні в підтримку асоціації України і ЄС ...Вчорашнє жорстоке побиття журналістки і активістки Тетяни Чорновіл викликає стурбованість".