ua en ru

Представництво ЄС в Україні очікує прийняття Радою закону про НКРЕКУ 20-23 вересня

Представництво ЄС в Україні очікує прийняття Радою закону про НКРЕКУ 20-23 вересня Фото: в ЄС сподіваються на прийняття Радою закону про НКРЕКУ вже на наступному тижні

Ухвалення закону є умовою для виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС

Представництво Європейського Союзу в Україні очікує, що Верховна Рада України прийме на наступному пленарному тижні у другому читанні законопроект про Національну комісію держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) (№2966-д). Про це в своєму коментарі на сторінці відомства в соцмережі Facebook заявив голова представництва Хьюг Мінгареллі.

"Ми дуже розчаровані тим, що закон про енергетичний регулятор не був прийнятий Верховною Радою в остаточному читанні. Я дуже сподіваюся, що цей законопроект буде прийнятий, як тільки Верховна Рада збереться знову на пленарне засідання на наступному тижні. Ухвалення цього закону також є умовою для надання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 млн євро", - зауважив Мінгареллі.

У відомстві вважають, що прийняття закону допоможе гарантувати більшу прозорість і ефективність, а також принесе велику користь українській економіці.

Comment on behalf of Hugues Mingarelli, Head of the EU Delegation to Ukraine: We are very disappointed that the law on...

Опубліковано European Union in Ukraine 13 вересня 2016 р.

Нагадаємо, в липні парламент відправив на повторне друге читання законопроект №2966-д "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг". Таке рішення підтримали 258 парламентарів.