ua en ru

Представництво ЄС закликало Україну прискорити створення антикорупційного суду

Представництво ЄС закликало Україну прискорити створення антикорупційного суду Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

У Києві презентували третій компонент Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні

Заступник голови представництва Європейського союзу в Україні Томас Фреллесен і голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі закликали Україну прискорити створення антикорупційного суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва.

Повідомляється, що напередодні у Києві відбулася презентація третього компонента Антикорупційної ініціативи ЄС, який спрямований на посилення спроможності органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів в залученні в процес боротьби з корупцією.

"Важко недооцінити важливість створення антикорупційного суду в Україні сьогодні", - заявила Ткешелашвілі.

У той же час Фреллесен відзначив важливість збереження незалежності нових антикорупційних органів, таких як НАБУ, і підкреслив, що запуск антикорупційного суду дозволить замкнути ланцюг створення антикорупційних органів і отримувати реальні результати їхньої роботи.

"Ми впевнені, що Антикорупційна ініціатива ЄС зробить значний внесок у боротьбу з корупцією в Україні", - додав Фреллесен.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що Україні не потрібен окремий антикорупційний суд.