ua en ru

Представництво ЄС: жодної відстрочки щодо впровадження ЗВТ України з Євросоюзом не буде

Представництво ЄС: жодної відстрочки щодо впровадження ЗВТ України з Євросоюзом не буде Фото: Ніколас Бердж

В ЄС не розуміють, у чому полягають економічні побоювання Росії

Жодної відстрочки щодо впровадження зони вільної торгівлі України з Європейським союзом (ЄС) не буде. Про це на зустрічі з журналістами заявив керівник відділу торгівлі та економіки представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, передає кореспондент РБК-Україна.

"Півтора року ми вели тристоронні переговори (ЄС-Україна-Росія, - ред.), але ми не можемо зрозуміти, в чому полягають економічні побоювання Росії. Економічні дослідження показують, що угоди про ЗВТ мають позитивний вплив як на країни, які підписують угоду, так і на сусідів. Росія заявляє, що їх турбує те, що їх ринки будуть наповнені європейськими товарами, які будуть йти через Україну. Ми намагалися зрозуміти цей аргумент, але досі він не має сенсу", - заявив Бердж.

Бердж також закликав Росію не вводити санкції проти України, зокрема не застосовувати заборону на імпорт української сільгосппродукції і не підвищувати митні тарифи, так як це суперечити угоді про ЗВТ між Україною і Росією. "Якщо російська сторона виконає загрози, ми припинимо будь-які тристоронні переговори", - зазначив він.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін доручив продовжити до кінця грудня 2015 року дискусію про наслідки угоди про асоціацію України з Європейським союзом для Росії.