ua en ru

Представники військових штабів НАТО та РФ обговорили ситуацію в Україні

Представники військових штабів НАТО та РФ обговорили ситуацію в Україні Фото: Ян Брукс (nato.int)

Крім того, представники штабів обговорювали прозорість військових навчань

Ситуація в Україні була однією з тем, які обговорювались на нещодавній зустрічі представників військових штабів НАТО та РФ. Про це розповів журналістам у Києві генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО, генерал-лейтенант Ян Брукс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація в Україні обговорюється на будь-якій зустрічі між НАТО та Російською Федерацією. Ми ніколи не забудемо про те, що відбувається в Україні… Коли ми розмовляємо на рівні військових з військовими, то безумовно ми торкаємось питання зменшення ризиків на тих ділянках, де діє наша і їхня сторона. Це такі регіони як Балтійське море, Чорне море, Середземне море… Друге питання, яке ми обговорюємо на рівні військових, це прозорість навчань. Ми дуже прозоро проводимо свої навчання і намагаємось дати Росії сигнал, підштовхуючи її до того, що необхідно дотримуватись прозорості навчань. Це власне ті теми, які ми обговорювали минулого тижня", - заявив Брукс.

Нагадаємо, гендиректор Міжнародного військового штабу НАТО Ян Брукс зазначав, що двері НАТО відкриті для України, проте необхідно розуміти, що прийняття України до складу НАТО буде політичним рішенням.