ua en ru

Представники опозиції заявили, що їм не надають інформацію про позачергову сесію ВР

Представникам парламентської опозиції не повідомляють, які питання буде винесено на позачергову сесію Верховної Ради (ВР) України. Про це заявив сьогодні заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, передає радіо "Свобода".

"У нас дивовижна ситуація: сьогодні фактично вже залишається п'ять днів до цього дня (імовірного проведення позачергової сесії ВР), і ніхто не знає. Яка сесія? З якими питаннями збирається сесія? На руки нам нічого не дали", - заявив депутат.

На його думку, позачергову сесію збирають лише для відставки голови ВР Володимира Литвина і його заступника Миколи Томенка, а також для того, щоб змінити закон про Регламент Верховної Ради.

"Це ключові питання. А далі - це мішура. Нібито з'явилася за останні два тижні купа законодавчих ініціатив економічного плану. Яких? Чому ми їх досі не бачимо? Чому вони не з'явилися два тижні тому? Питання одне: сесія потрібна для одного - зміни керівництва парламенту, зміни закону про Регламент, а далі буде навішано якийсь там джентльменський набір черговий, під що й збиралася сесія", - відзначив Соболєв.

Раніше повідомлялося, що, на думку одного з лідерів Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка, позачергова сесія ВР відбудеться 31 липня, та на ній, можливо, розглянуть відставку Литвина та проведуть повторне голосування по закону про мови.