ua en ru

Представники НБУ та Світового банку обговорили фінансовий сектор України

Представники НБУ та Світового банку обговорили фінансовий сектор України Ілюстративне фото (facebook.com/NationalBankOfUkraine)

В НБУ підкреслили необхідність подальших законодавчих змін

У Світовому банку відзначили високу ефективність українських реформ у фінансовому секторі. Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці в Facebook.

Як йдеться у повідомленні, представники Світового банку та керівники НБУ обговорили подальші кроки Національного банку та Міністерства фінансів щодо розвитку банківської системи України.

"минулого тижня в рамках турне по Східній Європі в Україну приїхали 10 виконавчих директорів Світового банку. В рамках свого візиту вони провели серію зустрічей з вітчизняними урядовцями для обговорення подальшої співпраці. Представники Світового банку відзначили високу ефективність реформ, здійснених у фінансовому секторі", - сказано в повідомленні НБУ.

Сторони торкнулися питання про вирішення проблем непрацюючих активів, а також скорочення високої частки державних банків у банківській системі України.

Варто відзначити, представники НБУ підкреслили необхідність подальших законодавчих змін. Йдеться про прийняття Верховною Радою законів про відновлення кредитування, про удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні, а також про реєстрацію і подальше схвалення вже розробленого законопроекту про компанії з управління активами.

#events Минулого тижня в рамках турне Східною Європою до України завітали 10 виконавчих директорів Світового банку. У...

Опубліковано Національний банк України 21 травня 2018 р.

За підсумками квітня 2018 року в банківській системі України був зареєстрований приплив коштів населення і бізнесу в національній та іноземній валюті.

У 2017 році Україна показала найбільший приріст ВВП і ВВП на душу населення серед всіх країн Європи.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за 25 років співпраці Світовий банк реалізував в Україні проекти вартістю близько 12 млрд доларів.