ua en ru

Представники НАТО висловили стурбованість ув'язненням Тимошенко і Луценка

У НАТО стурбовані політичною ситуацією в Україні, зокрема ув'язненням екс-урядовців Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Про це повідомляє BBC.

"Офіційні представники НАТО та країн-членів альянсу висловили стурбованість, яка стосується деяких політичних подій в Україні", - сказав заступник голови парламентської асамблеї НАТО Ассен Агов на засіданні в Києві.

"Нас особливо непокоїть те, що Юлія Тимошенко і Юрій Луценко втрачають своє здоров'я у в'язниці, і схоже, що українська сторона ніякої адекватної реакції на це не проявляє", - додав він.

За його словами, відносини НАТО з партнерами ґрунтуються не лише на військовій справи та безпеці, але й на спільних цінностях.
"І в цьому відношенні оцінка виконання Україною річного плану дій членства в 2011 р. викликає стурбованість", - сказав Агов.

Нагадаємо, 9 березня віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас заявив, що головування України в Парламентській асамблеї ОБСЄ скасувати неможливо, проте справа екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко вплине на хід головування.