ua en ru

Представники київської влади увійшли до складу наглядової ради ПАТ "Київводоканал"

Представники київської влади увійшли до складу наглядової ради ПАТ "Київводоканал", передає прес-служба Київміськдержадміністрації.

До складу наглядової ради увійшов представник Головного управління комунальної власності міста Києва Андрій Гудзь. Від ПАТ "Київенергохолдинг", який володіє 67% акцій ПАТ "АК Київводоканал", до наглядової ради увійшли Ярослав Берра та Євген Фоменко. Загалом кількість членів наглядової ради товариства, відповідно до вимог законодавства, була зменшена з 7 до 3 осіб.
Зміна складу керівного органу товариства стала можливою після того, як суди довели право власності територіальної громади Києва на 25,46% акцій товариства і Головне управління комунальної власності м. Києва було внесено до реєстру акціонерів ПАТ "Київводоканал".
Крім переобрання наглядової ради, загальні збори акціонерів ПАТ "Київводоканал" затвердили звіт голови правління, фінансові результати товариства за 2010 рік, а також розглянули інші робочі питання.

Нагадаємо, 1 березня 2011 року Вищий господарський суд України підтвердив право власності територіальної громади Києва на 25,46% акцій ПАТ "АК Київводоканал". Зараз територіальна громада Києва прямо та опосередковано контролює більше 92% акцій підприємства. Крім блокуючого пакету, ще 67% акцій ПАТ "АК Київводоканал" знаходиться у власності ПАТ "Київенергохолдінг", в якому місту належить 61%.