ua en ru

Представники фармгалузі вимагають провести відкритий конкурс на посаду голови Держлікслужби

Представники фармацевтичного ринку вимагають проведення відкритого і публічного конкурсу на посаду голови Державної служби лікарських засобів України. Про це в середу, 18 березня, йшлося на прес-конференції представників фахових вітчизняних та іноземних асоціацій.

У прес-конференції взяли участь: представник Асоціації виробників ліків України (АВЛУ) Анатолій Редер, представник Європейської бізнес асоціації (ЕВА) Кшиштоф Сідлецький, представник Американської торгової палати в Україні (АСС) Борис Даневич, представник Асоціації виробників інноваційних ліків (АПРАД) Володимир Редько, представник Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості (ООРММП) Віктор Чумак, представник пацієнтської організації "Пацієнти" Дмитро Шерембей.

Раніше про необхідність проведення виборів голови Держлікслужби на конкурсній основі наполягав "Центр протидії корупції" (ЦПК) та БФ "Пацієнти України".

"Прозорий конкурс на посаду глави служби дуже важливий, адже, в першу чергу, ця людина повинна боротися за якість і зниження цін на ліки, а не власне збагачення", - сказав голова правління БФ "Пацієнти України" Дмитро Шерембей.

Нагадаємо, сьогодні ГПУ звернулася до Моз з вимогою до 20 березня вжити відповідні заходи щодо запобігання і протидії корупції стосовно першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко.