ua en ru

Представники ЄС, США та Японії звинувачують Аргентину в порушенні правил СОТ

Представники Євросоюзу, США, Японії та ще 10 держав опублікували заяву, в якій охарактеризували нову політику аргентинської влади як "неналежну державі-члену Всесвітньої торгової організації". У заяві також йдеться про надзвичайну небезпеку заходів, введених Буенос-Айресом, так як вони ускладнюють торгівлю і перешкоджають економічному зростанню, передає Reuters.

Уряд Аргентини ввів 1 лютого 2012 р. нові правила, що регулюють торгівлю. За цими правилами будь-яка покупка на світовому ринку повинна отримати схвалення влади країни. Це стало одним із заходів, спрямованих на підтримку позитивного сальдо торгового балансу країни, який в 2011 р. скоротився на 10% в порівнянні з попереднім роком і склав 10,4 млрд дол.

"Нові правила аргентинського уряду обмежують імпорт всіх товарів", - сказав посол США в СОТ Майкл Панк. У зверненні ЄС, США, Японії і 10 держав,що приєдналися до них, міститься заклик зняти обмеження на імпорт під загрозою застосування санкцій СОТ.

Крім ЄС, США і Японії, звернення підписали представники Австралії, Канади, Коста-Ріки, Ізраїлю, Південної Кореї, Нової Зеландії, Норвегії, Панами, Швейцарії, Тайваню, Таїланду та Туреччини.