ua en ru

Представники ЄП запевнили у підтримці поступового запровадження безвізового режиму для громадян України, - МЗС

Представники Європарламенту запевнили у підтримці поступового запровадження безвізового режиму для громадян України, повідомляє прес-служба МЗС.

Зазначимо, 30-31 січня 2013 г. міністр закордонних справ України Леонід Кожара провів низку зустрічей з євродепутатами, керівниками комітетів та політичних груп Європейського парламенту.

Кожара подякував євродепутатам за послідовну підтримку євроінтеграційних прагнень України і висловив сподівання, що подальша активна позиція парламентарів сприятиме успішному укладенню угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 р.

Представники Європейського парламенту запевнили у підтримці поступового запровадження безвізового режиму для громадян України. Було також висловлено сподівання щодо ратифікації Європейським парламентом посиленої угоди про спрощення оформлення короткотермінових шенгенських віз громадянам України вже ближчим часом.

Кожара та депутати Європейського парламенту обмінялися думками щодо внутрішньополітичної та економічної ситуації в Україні, зокрема в контексті рекомендацій ОБСЄ/БДІПЛ за підсумками парламентських виборів, окремих кримінальних справ, відновлення співпраці України з МВФ, пріоритетів головування України в ОБСЄ.

Серед депутатів, з якими зустрівся міністр закордонних справ України, - віце-президент ЄП Яцек Протасєвіч (ЄНП), голова Комітету у закордонних справах Ельмар Брок (ЄНП), глава делегації Європарламенту у зв'язках з Україною Павел Коваль (ЄКР) тощо.

Читайте також: Україна зможе підписати угоду про завершення першого етапу введення безвізового режиму з ЄС 25 лютого, - Порошенко