ua en ru

Сепаратисти призначили референдум про незалежність "Донецької республіки" на 11 травня

Представники Донецької народної республіки призначили проведення місцевого референдуму щодо статусу регіону на 11 травня 2014 р.

Представники Донецької народної республіки призначили проведення місцевого референдуму щодо статусу регіону на 11 травня 2014 р. Про це повідомляє місцеве видання "Славгород".

Голосування буде проводитися 11 травня з 8:00 до 22:00 без перерви.

Згідно з повідомленням, представників територіальних громад, політичних партій і громадських організацій Донецької народної республіки вчора затвердили питання на референдум.

Питання буде звучати наступним чином: "Чи підтримуєте ви акт про державну самостійність Донецької народної республіки".

Сепаратисти призначили референдум про незалежність "Донецької республіки" на 11 травня

За словами представників слов'янської громади, Центральна виборча комісія, в термін до 6 травня 2014 р. повинна виготовити запрошення і бюлетені для голосування, а також позначити головні цілі створення Донецької народної республіки.

Як зазначається, правовою основою проведення референдуму є положення статей 38, 69 Конституції України "Про місцеве самоврядування в Україні", що закріплюють право громадян на участь у референдумі, Тимчасове положення, а також загальноприйняті принципи і норми міжнародного права.

Також повідомляється, що фінансування проведення референдуму здійснюється за рахунок коштів, зібраних в якості добровільних пожертвувань на дані цілі від громадських організацій та окремих фізичних осіб.

Документами, що засвідчують особу громадянина, що бере участь в референдумі, є паспорт громадянина України.