ua en ru

Представники ДНР зірвали верифікацію по обміну полоненими, - Геращенко

Представники ДНР зірвали верифікацію по обміну полоненими, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Тактика ОРДЛО і іх російських кураторів полягає у блокуванні процесу звільнення заручників

Представники так званої "Донецької народної республіки" відмовилися проводити опитування ув’язнених осіб, яких українська влада готова звільнити для визволення утримуваних сепаратистами заручників на Донбасі. Про це 19 квітня повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в Facebook.

"У вівторок, 18 квітня, представники ОБСЄ, СБУ і офісу Омбудсмена Лутковськоі вже були в Маріуполі, аби, згідно досягнутих в Мінську на гуманітарній підгрупі і на ТКГ (тристоронній контактній групі) домовленостей, розпочати, нарешті, опитування сотень осіб, які знаходяться в пенітенціарних установах , яких можливо, згідно українського законодавства, звільнити від подальшого відбування покарання лише заради звільнення наших заручників в ОРДЛО. Однак процедура верифікаціі так і не розпочалася, в останню хвилину ОРДО під надуманими приводами відмовилися від цього і забажали знову повернутися до обговорення вже сто раз обговореного і сто раз пережованого , на черговій зустрічі в Мінську", - повідомляє Геращенко.

Також вона зазначила, що тактика ОРДЛО і іх російських кураторів полягає у блокуванні процесу звільнення заручників і виключенні міжнародних організацій з перемовин.

"Тактика ОРДЛО, і іх російських кураторів очевидна - заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації. Спочатку ОРДЛО категорично відмовилися від участі в процесі звільнення МКЧХ, потім , після двомісячних! переговорів і вже досягнутих домовленостей! заблокували ООН, тепер іх не влаштовує ОБСЄ, хоч місія цієі організації напряму залучена до мінського процесу, а іі представники є координаторами ТКГ і всіх груп", - додала Геращенко.

Нагадаємо, 12 квітня Геращенко повідомляла, що кількість утримуваних заручників у ОРДЛО збільшилася до 126 за рахунок цивільних.