ua en ru

Представників місії ОБСЄ обстріляли в районі Зайцеве

Представників місії ОБСЄ обстріляли в районі Зайцеве Фото: новини АТО

Патруль у складі 5 чоловік зазнав нападу бойовиків

Представники спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ зазнали нападу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) в Жованці (район Зайцеве). Про це йдеться у звіті місії, поширеному 9 квітня.

Наголошується, що 9 квітня патруль, що складався з п'яти членів у двох бронемашинах, був у Жованці, контрольованій урядом частині Зайцеве (50 км на північний схід від Донецька). Патруль супроводжував глава Збройних Сил України Об'єднаного центру з контролю і координації.


"У 12: 52 ОБСЄ почули вибух. Протягом наступних двох секунд, постріли зі стрілецької зброї були випущені в напрямку позиції ОБСЄ приблизно з того ж напрямку. Кілька куль пролетіли над головами учасників місії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після події патрульні сховалися за транспортними засобами, а потім покинули розташування. Жоден з членів місії не постраждав.

Також, патруль благополучно прибув на свою базу в Світлодарськ о 16:00.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 8 квітня 2016 року, у результаті бойових дій загиблих серед українських військових немає, поранені п'ятеро бійців.