ua en ru

Представник Януковича в Раді закликає оголосити перерву в роботі ВР для роботи над змінами в Конституцію

Народний депутат від Партії регіонів, представник Президента України у ВР Юрій Мірошниченко пропонує проголосувати сьогодні за календарних план роботи четвертої сесії ВР та продовжити переговори щодо конституційної реформи.

Народний депутат від Партії регіонів, представник Президента України у ВР Юрій Мірошниченко пропонує проголосувати сьогодні за календарних план роботи четвертої сесії ВР та продовжити переговори щодо конституційної реформи. Про це Мірошниченко заявив під час виступу з парламентської трибуни.

"Оголосити перерву (в роботі ВР), проголосувавши поки що календарний план. Я пропоную всім нам проголосувавши календарний план, набратися сміливості, делегувати свої представників у робочу групу... та надати право працювати групі в цьому напрямку (внесення змін до Конституції України), - заявив Мірошниченко.

За його словам, документ, підготовлений такою робочою групою, може отримати підтримку у сесійній залі Верховної Ради 226 депутатів чи навіть 300 депутатів, і ця Конституція буде документом суспільного порозуміння.

Проте лідер партії "Удар" Віталій Кличко наполягає на тому, щоб негайно повернутися до Конституції 2004 р., а вже потім сформувати відповідну робочу групу та працювати над новою редакцією Конституції.

"Сьогодні завдання - щоб кризи не було. Люди вимагають перезвантажити систему влади, бо ніхто не хоче залежати від настрою однієї людини в державі - Президента... Один із шляхів виходу з ситуації - повернення до Конституції 2004 р., а потім ми можемо говорити про нову Конституцію. У нас буде достатньо часу, щоб напрацювати новий документ", - заявив Кличко.