ua en ru

Представник Великобританії в ООН: Росія може покласти край сутичкам на Донбасі

Представник Великобританії в ООН: Росія може покласти край сутичкам на Донбасі Фото: представник Великобританії в ООН Меттью Райкрофт

РФ повинна вплинути на сепаратистів

Росія повинна вплинути на сепаратистів і покласти кінець збройних зіткнень на Донбасі. Про це в ході засідання Ради безпеки ООН у п'ятницю, 11 грудня, заявив постійний представник Великобританії в ООН Меттью Райкрофт, передає "112 Україна".

"Є один член в Раді, вплив якого може покласти кінець збройним сутичкам, і натиск цієї країни може призвести до політичного врегулювання. Всі ми розраховуємо на те, що Росія це зробить, і, вплинувши на сепаратистів, і шляхом виведення своїх військ і техніки, яка досі знаходиться в Україні. Росія також повинна допомогти у справі недопущення погіршення гуманітарної ситуації, сепаратисти і раніше не допускають представників СММ ОБСЄ і міжнародних гуманітарних установ, це не може продовжуватися. Зараз вплив Росії лише веде до посилення напруженості", - зазначив Райкрофт.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час засідання Ради безпеки ООН заявив,що Росія нічого не зробила для дотримання мінських угод по Донбасу.