ua en ru

Представник омбудсмена заперечує спроби вивезення активістів з Олександрівської лікарні

Представник Уповноваженого з питань реалізації національного превентивного механізму після моніторингового візиту Юрій Бєлоусов заперечує спроби вивезення активістів з Олександрівської лікарні в Києві.

Представник Уповноваженого з питань реалізації національного превентивного механізму після моніторингового візиту Юрій Бєлоусов заперечує спроби вивезення активістів з Олександрівської лікарні в Києві. Про це він заявив після візиту в зазначену лікарню, передає прес-служба омбудсмена.

За його інформацією, працівники Секретаріату Уповноваженого з прав людини зустрілися з головним лікарем медичного закладу, який повідомив, що в даний час у лікарні перебуває близько 30 осіб, постраждалих в результаті подій на вул. Грушевського. Ніяких спроб від будь-яких осіб силоміць забрати з лікарні поранених мітингувальників не здійснювалося. Всі вони отримують належне лікування.

Як з'ясовано, після випадку зі зникненням активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького керівництво медичного закладу звернулося в Печерське районне управління міліції з проханням забезпечити охорону Олександрівської лікарні. З тих пір в лікарні цілодобово чергує наряд міліції. За словами Білоусова, ймовірно, присутність тут працівників міліції і стало підставою для виникнення чуток про вивезення правоохоронцями з Олександрівської лікарні протестувальників, які проходять тут курс лікування.