ua en ru

Представник Міноборони Лівії: Сірт впаде в найближчі дні

Війська Перехідної національної ради (ПНР) Лівії можуть захопити рідне місто полковника Муаммара Каддафі Сірт протягом найближчих днів. Про це заявив представник Міністерства оборони Лівії полковник Ахмед Бані, передає Associated Рress.

За словами Бані, "лише 20% території м.Сірт знаходяться під контролем вірних Каддафі військ, при цьому ситуація складається так, що і ця мала частина протягом декількох днів перейде в руки ПНР".

Незважаючи на таку впевненість, варто відзначити, що в ході безперервних запеклих боїв, що тривають вже протягом місяця, військам ПНР поки не вдалося оволодіти містами Бені-Валід і Сіртом.

Заступник міністра оборони Лівії Фаузі Абу Катаф пояснює це тим, що до справжнього моменту основна атака на Сірт відкладалася, щоб дати можливість мирним жителям покинути місто. Проте, на його думку, як тільки атака почнеться, місто впаде за два дні.

Варто відзначити, що вчора екс-прем'єр уряду Лівії Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді заявив, що Каддафі так просто не здасться і буде боротися за країну до кінця.