ua en ru

Представник МЗС Ірану піддав сумніву обгрунтованість військового втручання США у внутрішні справи інших держав

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Ірану Рамін Мехманпараст піддав сумніву обгрунтованість військового втручання у внутрішні справи інших держав і в долю народів Північної Африки і Близького Сходу. Про це передає РБК з посиланням на іранське агентство IRNA.
Він заявив під час свого візиту на Кубу, що США намагаються взяти під контроль нафтові запаси Лівії, а не допомогти народу цієї країни в боротьбі за його права. "Ми висловлюємо сумніви в істинності цілей воєнної операції США в Лівії. Є підстави вважати, що Вашингтон має намір взяти під контроль лівійські нафтові родовища і забезпечити укладення контрактів з американськими нафтовими компаніями (на видобуток ресурсів в Лівії), а зовсім не допомогти лівійському народові", - сказав дипломат.
Нагадаємо, 27 квітня Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США випустив постанову, що усуває правові перешкоди для укладення контрактів на придбання лівійської нафти. Це рішення дозволить американським компаніям укладати угоди з Національною перехідною радою Лівії, - органом влади, створеним лівійської опозицією.
Під час візиту на Кубу Р.Мехманпараст заявив також, що в Ірану є "ноу-хау" з розробки та продажу нафти і природного газу та Ісламська республіка готова ним поділитися з Кубою. У чому це "ноу-хау" полягає, дипломат не уточнив.