ua en ru

Голову сільради на Київщині затримали на хабарі 90 тис. доларів

Голову сільради на Київщині затримали на хабарі 90 тис. доларів Ілюстративне фото (twitter.com/nab_ukr)

Голові сільради повідомлено про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) сьогодні, 25 травня, повідомили голові однієї із сільських рад Києво-Святошинського району Київської області про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання неправомірної вигоди"). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, за даними слідства, згаданий чиновник за попередньою змовою із спільником вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 90 тис. доларів від іншої фізичної особи. Повідомляється, що неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій для підписання відповідного рішення сільради.

Зазначено, що 24 травня під час обшуку детективами НАБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди у розмірі 90 тис. доларів.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі депутата Коцюбинської селищної ради Київської області.