ua en ru

На голову правління Transparency International Україна скоєно подвійний напад

На голову правління Transparency International Україна скоєно подвійний напад Фото: Андрій Марусов

Злочинці викрали документацію і архів організації

У Києві на Подолі, сьогодні, 16 липня, було скоєно подвійне напад з пограбуванням на голови правління українського відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International (ТІ) Андрія Марусова. Злочинці викрали документацію і архів організації, передає прес-служба відомства.

За словами Марусова, злодій спочатку звернувся до нього по імені і, дочекавшись зручного моменту, вирвав сумку з ноутбуком, де зберігався архів документів за останні роки діяльності організації.

За викликом прибув автомобіль з поліцією, проте, коли прямо на їх очах стався напад ще одного злочинця на Марусова, вони просто спостерігали, не намагаючись його захистити.


Під ранок, повертаючись з поліцейської дільниці, Марусов зазнав ще одного нападу. Так, злочинець намагався відібрати у неї фотоапарат, яким було сфотографовано попередніх нападників. Одне пограбування та два напади за ніч - це не схоже на збіг обставин.

"Я схильний розцінювати подію як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з нашої принципової антикорупційною діяльністю", - повідомив Марусов.

Виконавчий директор ТІ Україна Ярослав Юрчишин підтримав думку колеги:

“Так, ми припускаємо, що це може бути пов'язано з активізацією антикорупційної діяльності нашої організації. У будь-якому випадку, ми очікуємо активних дій з боку Національної поліції і закликаємо якнайшвидше розслідувати справу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що Transparency закликає почати процес заочного засудження Януковича вже восени.