ua en ru

Головуюча в ЄС Естонія проти бажання Угорщини блокувати євроінтеграцію України

Головуюча в ЄС Естонія проти бажання Угорщини блокувати євроінтеграцію України Фото: прапори України і Євросоюзу (flickr.com/petroporoshenko)

Законодавство України має відповідати міжнародним зобов'язанням, які взяв на себе Київ, заявили в МЗС Естонії

Міністерство закордонних справ (МЗС) головуючої в Європейському союзі (ЄС) Естонії виступає проти перегляду угоди про асоціацію з Україною, який вимагає Угорщина у зв'язку з новим українським законом про освіту, передає Deutsche Welle.

"Угода про асоціацію між Україною і ЄС щойно набрала чинності, тож нам варто сфокусуватися на її ефективній імплементації", - заявили в прес-службі МЗС Естонії.

У відомстві при цьому додали, що українське законодавство має відповідати міжнародним зобов'язанням, які взяв на себе Київ.

Deutsche Welle зазначає, що Німеччина офіційно не коментує вимоги Угорщини переглянути угоду про асоціацію з Україною. Однак у неформальних розмовах німецькі дипломати говорять, що сторонам варто вести діалог і дочекатися висновків Венеціанської комісії.

При цьому в Берліні не задоволені, що Київ не провів ретельних консультацій з сусідами з ЄС, а також з представниками національних меншин до ухвалення закону про освіту.

Нагадаємо, раніше на вимогу Будапешта питання перегляду Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом включили до порядку денного зустрічі Ради Європейського союзу.