ua en ru

Питання перегляду УА між Україною та Євросоюзом включили до порядку денного зустрічі Ради ЄС

Питання перегляду УА між Україною та Євросоюзом включили до порядку денного зустрічі Ради ЄС Фото: Угорщина (pixabay.com/lmaresz)

Питання перегляду СА включений на вимогу Будапешта

Питання перегляду Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом включили до порядку денного зустрічі Ради Європейського Союзу. Про це повідомляє DW з посиланням на слова прес-служби генерального секретаріату Ради ЄС.

Повідомляється, що на вимогу Будапешта питання перегляду Угоди про асоціацію включили до порядку денного зустрічі Ради ЄС у закордонних справах.

"Тому очікується, що угорський міністр підніме це питання в кінці наступного засідання міністрів закордонних справ ЄС", - зазначила прес-секретар генерального секретаріату Ради ЄС.

При цьому в угорському зовнішньополітичному відомстві не уточнили, чи буде Угорщина ініціювати перегляд угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Проте повідомляється, що МЗС Німеччини висловив сумнів у доцільності підходу Будапешта.

"Загрози і блокування нікому не підуть на користь", - запевнили в німецькому МЗС.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час зустрічі з керівниками організацій закарпатських угорців і керівниками історичних церков в Ужгороді заявив, що новий закон України "Про освіту" суттєво порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За його словами, у зв'язку з цим він має намір у наступний понеділок на нараді міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу