ua en ru

Голова ВСЮ: Потрібно створити інститут судових інспекторів.

Для забезпечення ефективнішої діяльності Вищої ради юстиції України, направленої, зокрема, і на виявлення порушень з боку суддів, необхідно створити інститут судових інспекторів, заявив в статті для «Дзеркала тижня» голова Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко.

«Для поліпшення ефективності роботи членів ВСЮ пропонується введення в її склад інститут судових інспекторів. Його призначення - забезпечувати діяльність ВСЮ, допомагати в роботі її членам. Адже члени ради дуже завантажені і часто не мають можливості оперативно відреагувати на порушення», - проінформував В.Колесніченко.

Зокрема, він повідомив, що за 12 років членам Вищої ради юстиції було надано 1669 доручень відносно 2703 суддів і трьох працівників прокуратури для проведення перевірок відомостей. «Інститут судових інспекторів допоможе членам ради більш оперативно реагувати на звернення громадян», - переконаний голова ВСЮ.

На його думку, інспекторами можуть бути законодавці із стажем роботи на посаді судді або прокурора не менше десяти років. «Як тільки будуть створений дієвий механізм і структура, здатна реагувати на звернення громадян оперативно і в межах закону, - суспільство відразу відчує результативність роботи Вищої ради юстиції», - вважає він.