ua en ru

Голова Запорізької ОДА Бриль виграв суд проти депутата Кривохатька

Голова Запорізької ОДА Бриль виграв суд проти депутата Кривохатька Фото: Костянтин Бриль (УНІАН)

Кривохатько після новорічних свят так і не з’явився на робочому місці у Верховній Раді

Апеляційний суд Запорізької області повністю задовольнив позов про захист честі, гідності і ділової репутації голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля до депутата Верховної Ради Вадима Кривохатька. Про це пише сам голова ОДА на своїй сторінці у Фейсбук.

"Постановою Апеляційного суду Запорізької області задоволено мою апеляційну скаргу та скасовано рішення Вільнянського районного суду Запорізької області (від 23.11.2017). І повністю задоволено мій позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Вадима Вікторовича Кривохатька. Постановою суду визнано недостовірними відомості, поширені Кривохатьком В.В. у депутатському зверненні до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в частині:

- тверджень про те, що я є фігурантом кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України, за фактом неподання електронної декларації за 2015 рік та відображення у декларації завідомо неправдивих даних. А також провадження за фактом протиправного надання в користування ТОВ "Із забезпечення інвалідів" земель державної власності на території Трудової сільської ради, які на законних підставах належали державному підприємству "Запорізький кінний завод №86" ДП "Конярство України";

- тверджень про те, що існують факти розкрадання державних коштів під моїм керівництвом та за моєї участі;

- тверджень про те, що я нібито став єдиним керівником області в Україні, який вчасно не подав декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 та 2016 роки.

Голова Запорізької ОДА Бриль виграв суд проти депутата Кривохатька

Фото: постанова суду

"Постановою суду зобов’язано В.В. Кривохатька спростувати ці недостовірні відомості, причому рішення суду набрало чинності з моменту його проголошення", - пише голова Запорізької обласної державної адміністрації.

"Дуже прошу народного обранця направити власну енергію в правильне русло та почати працювати - робити те, для чого люди довірили йому депутатський мандат. Народний депутат України - це не коронація від "Вільнянського князівства", завдяки якій можна не пускати в район інвестора. Створюючи навколо якісь дивні байки. Мандат - не привід для розвитку власного бізнесу. Це насамперед обов'язки перед людьми!

До речі, щодо роботи депутата в інтересах виборців – дивним чином народний обранець Кривохатько після новорічних свят так і не з’явився на робочому місці у Верховній Раді, пропустивши навіть голосування за знаковий закон, яким Російську Федерацію визнано агресором. За інформацією, отриманою мною від мешканців Вільнянщини, народний депутат з родиною проводить відпустку у дуже далеких від України краях, відпочинок у яких коштує не одну сотню тисяч гривень. Гадаю, після повернення з теплих країв, депутат пояснить своїм виборцям, чому він відпочинок ставить вище за виконання довірених йому людьми службових обов’язків", - наголосив голова ОДА.

"Також, хочу нагадати, що невиконання рішення суду, яке набрало чинності, тягне за собою кримінальну відповідальність. З огляду на це, я буду уважно стежити за тим, як народний депутат Кривохатько виконає рішення суду у встановлені законом строки. І мною буде вжито всіх передбачених законом заходів, щоб не дати змоги Вадиму Вікторовичу ухилитися від виконання судового рішення", - зазначив він.