ua en ru

Голова ВСУ обговорив з послом США Теффтом побудову незалежної системи судочинства в Україні

Голова Верховного суду України (ВСУ) Ярослав Романюк сьогодні, 6 червня 2013 р. обговорив з послом США в Україні Джоном Теффтом побудову в Україні справедливої незалежної системи судочинства. Про це повідомила прес-служба ВСУ.

Темою розмови стало обговорення широкого кола питань, пріоритетних у довгостроковому партнерстві з підтримки США судової реформи в Україні.

"Особисто я завжди був прихильником того, щоб основні вимоги до незалежності й неупередженості судової системи формувала не стільки держава, скільки самі судді", - заявив Теффт.

У цьому контексті він дав позитивну оцінку Кодексу суддівської етики, ухваленому цьогоріч найвищим органом суддівського самоврядування.

На зустрічі йшлося також про високий рівень взаємної конструктивної співпраці в рамках реалізації проектів, спрямованих на зміцнення ефективності й незалежності правосуддя в Україні, зокрема проекту Агентства США з міжнародного розвитку "Справедливе правосуддя".

"Однією з особливо нагальних потреб у наш час постає потреба в налагодженні комунікацій судових установ із громадськістю і засобами масової інформації, а також охоплення абсолютно всіх судів, зокрема й Верховного, системою електронного правосуддя", - заявив Романюк.