ua en ru

Голова ТСК по Музичку просить ВР продовжити роботу комісії

Голова тимчасової спеціальної комісії з розслідування обставин смерті координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка (Сашка Білого), позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко просить Верховну Раду України продовжити роботу ТСК найближчим часом

Голова тимчасової спеціальної комісії з розслідування обставин смерті координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка (Сашка Білого), позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко просить Верховну Раду України продовжити роботу ТСК найближчим часом. Про це Дерев'янко повідомив сьогодні на погоджувальній раді депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було передбачено, що попередній звіт за виконану роботу Верховна Рада повинна заслухати не пізніше 25 квітня. 24 квітня відповідну постанову було зареєстровано, але через недостатню кількість депутатів в сесійній залі ми не могли проголосувати за продовження роботи комісії. Слідство триває, на даний час ГПУ замовила величезну кількість експертиз в рамках кримінального провадження, і тому сьогодні не можливо зробити жодного висновку на цей час, але важливо нам розблокувати роботу комісії, щоби ми могли працювати", - заявив Дерев'янко.

Він зазначив, що пропонувалося, щоб ВР продовжила роботу ТСК до 6 червня 2014 р.

"Враховуючи те, що сьогодні вже 12 травня, прохання поставити це питання на голосування найближчим часом в сесійний зал, щоб ми могли працювати далі", - сказав Дерев'янко.

У свою чергу член депутатської групи "Суверенна європейська Україна" Володимир Литвин попросив взагалі зняти це питання з розгляду, оскільки сьогодні в Україні гине стільки людей, що недоцільно приділяти стільки часу розгляду обставин загибелі одного Музичка.