ua en ru

Голова ТСК з розслідування смерті Музичко заявляє, що комісії не надають запитувані матеріали

Голова ТСК з розслідування смерті Музичко заявляє, що комісії не надають запитувані матеріали

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка вирішила уточнити у експертів юридичного управління ВР статус своїх повноважень у зв'язку з тим, що комісії не надають більшість запитуваних нею документів.Таке рішення було прийняте на засіданні ТСК 11 квітня, йдеться у повідомленні прес-служби комісії.

Зокрема, члени комісії вирішили звернутися до юридичного відділу Головного науково-експертного управління для надання висновку з приводу статусу ТСК та її повноважень.

"Це питання виникло у зв'язку з тим, що нам ніхто на сьогоднішній день не надав нормальних матеріалів у зв'язку з тим, начебто, що у нас немає відповідних повноважень. Ми перевіримо, чи є такі повноваження", - пояснив голова ТСК Юрій Дерев'янко.

Разом з тим, комісія вирішила запросити на наступне засідання народного депутата "Батьківщини" Геннадія Москаля. Як відомо, саме на підставі запиту нардепа і було порушено кримінальну справу відносно Музичка.

ТСК хоче заслухати депутата, щоб з'ясувати джерело походження наведеної у запиті інформації.

Крім цього комісія вирішила звернутися до Генпрокуратури України, щоб відомство повідомило, які експертизи були призначені, і надало відповідні результати експертизи. Також ТСК хоче отримати від ГПУ роз'яснення щодо того, чи були залучені в якості доказів майка, одяг та інші речі Музичка.

ТСК звернулася і до Міністерства внутрішніх справ для того, щоб відомство надало інформацію щодо того, чи були спецпризначенці "Соколу", які брали участь у спецоперації щодо затримання Музичка, учасниками подій на Майдані - зокрема, на вулиці Інститутській та Грушевського.

Серед інших рішень комісії слід також виділити запорошення на наступне засідання, яке пройде 22 квітня, першого заступника голови МВС Володимира Євдокімова.

Як відомо, на наступному засіданні із звітом щодо результатів розслідування обставин загибелі Музичка має виступити і Генеральний прокурор України Олег Махницький.