ua en ru

Голова Сумської ОДА звільнив начальника міського відділу ДАІ

Голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмир звільнив начальника Сумського міського відділу ДАІ Олега Скрипку прямо під час колегії ОДА. Про це повідомила прес-служба Сумської ОДА.

Однією з тем, яка обговорювалася на колегії облгосадмінсітраціі, стала резонансна ДТП в місті Суми, де 21 червня нетверезий водій на високій швидкості врізався в зупинку громадського транспорту. В результаті аварії дві людини загинули, троє отримали серйозні поранення. На місці трагедії зібралося кілька сотень осіб, які намагалися здійснити самосуд над винуватцем ДТП. 4 червня в цю ж упинку врізався пасажирський автобус. Дві людини були травмовані.

"Мова йде про безпеку життя людей, кривава дорожньо-транспортна пригода стала останньою краплею. Якщо ж співробітники правоохоронних органів говорять про наявність відкупу - це жах. Працює ціла корупційна система, сумчани відкрито говорять про вартість, в соцмережах обговорюють "ставки" та місця, де патрулюють працівники ДАІ", - обурився губернатор і зажадав конкретних пояснень від начальника міського відділу ДАІ Олега Скрипки.

"Глибоко переконаний, якщо працівник ДАІ буде проявляти принциповість, ситуацію можна змінити. При такому положенні справ вважаю, що начальник Сумського міського відділу ДАІ повинен піти у відставку. Я не отримав відповіді і чіткого бачення, як вирішувати ситуацію. Скласти подання на Держдепартамент про звільнення з займаної посади. Крапка", - заявив голова Сумської ОДА.

Пропозиція Юрія Чмиря підтримали члени колегії, відповідне рішення внесли до протоколу.

Також, за підсумками колегії Сумській міській владі було доручено в 10-денний термін вирішити питання капітального ремонту та нанесення дорожньої розмітки на злощасному ділянці дороги.

"Я особисто проїхав по тій ділянці дороги, де сталася ДТП. Скажу чесно, там навіть при швидкості 40 км/год. можна втратити керування автомобілем і зробити аварію. Тому міська влада Сум повинна в найкоротші терміни провести ремонт дорожнього покриття", - підкреслив Чмирь.