ua en ru

Голова ОБСЄ Еймон Гілмор засуджує вибухи у Дніпропетровську

Голова Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), віце-прем'єр-міністр Ірландії Еймон Гілмор засуджує вибухи, які сталися сьогодні у Дніпропетровську. Про це йдеться у його заяві, опублікованій на офіційному сайті ОБСЄ, передає BBC Україна.

"Я засуджую цей безвідповідальний акт, у результаті якого постраждали життя ні в чому не винних людей у Дніпропетровську. Такі дії є неприпустимими", - зазначено у повідомленні.

Також Гілмор побажав усім пораненим найшвидшого одужання.

Сьогодні в Дніпропетровську сталася серія з чотирьох вибухів. Перший вибух стався близько 11:45 на трамвайній зупинці біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету. За попередніми даними, вибухнула урна. Другий вибух прогримів в п'ятистах метрах від оперного театру - в районі кінотеатру "Родіна". Біля фонтана також вибухнула урна. Недалеко від парку Глоби на площі Островського незабаром пролунав ще один вибух. Останній поки вибух стався недалеко від першого - в районі Оперного театру

За останніми даними Міністерства надзвичайних ситуацій в результаті трьох вибухів постраждали 27 людей. За даними міністерства, 13 людей постраждало при першому вибуху, 11 - у другому. Ще 3 людини були травмовані третій вибух. Даних про потерпілих в четвертому вибуху поки не надходило.