ua en ru

Голова комітету у закордонних справах Європарламенту закликав негайно звільнити Тимошенко

Голова Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмар Брок знову закликав негайно звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, який сьогодні розповсюдив офіс Брока, передає прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні закінчується вже два роки з того моменту, як Юлія Тимошенко була незаконно арештована, що три місяці тому констатував Європейський суд з прав людини. Пізніше її засудили до семи років ув'язнення в результаті вкрай суперечливого процесу", - нагадується в прес-релізі.

За словами Брока "це - очевидний приклад вибіркового правосуддя, подібне неприйнятно". Крім того він прокоментував недавній візит депутата Європарламенту Зіти Гурме до Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко перебуває в хорошій фізичній формі, для неї привозять лікарів з Канади та Німеччини, - євродепутат

"Я шокований поведінкою делегації соціалістів і угорського депутата Європарламенту Зіти гурман, яка обманним шляхом втерлася в довіру до Тимошенко і дала неналежне і непрофесійну оцінку стану її здоров'я. Я також вражений тим, що ця депутат-соціаліст бере участь у вибіркового правосуддя. Швидше за все, це пов'язано з комуністичною традицією її партії", - зазначив він.