ua en ru

Голова КНР Ху Дзіньтао прибув з візитом до Казахстану

Голова КНР Ху Дзіньтао розпочав офіційний візит до Казахстану. Метою візиту є зміцнення відносин між двома країнами і між членами Шанхайської організації співпраці (ШОС), передає "Голос Америки".
"Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зустрів голову КНР і його дружину в аеропорту у столиці країни Астані", - йдеться в повідомленні.
Перед початком візиту до Казахстану китайський лідер виступив із заявою, в якій дав високу оцінку відносинам між Китаєм і Казахстаном починаючи з 2005 року, коли дві країни домовилися про стратегічне партнерство. Він заявив, що під час візиту обговорить двосторонні відносини між країнами з Президентом Назарбаєвим і прем'єр-міністром Карімом Масимовим. Очікується, що буде підписано кілька угод.
У середу голова КНР візьме участь у роботі саміту Шанхайської організації співпраці (ШОС), який пройде в Астані. ШОС, до якої також входять Киргистан, Росія, Таджикистан і Узбекистан, у цьому році виповнюється 10 років. У роботі організації на правах спостерігачів також беруть участь Іран, Індія, Монголія і Пакистан. На саміті учасники ШОС повинні поставити цілі розвитку організації на найближче десятиліття.