ua en ru

Підприємства "зеленої економіки" отримають пільгові кредити від держбанку, - Семерак

Підприємства "зеленої економіки" отримають пільгові кредити від держбанку, - Семерак Фото: Остап Семерак

Наступного тижня Рада має ухвалити у другому читанні законопроекти щодо нових правил екологічної оцінки

Міністерство екології і природних ресурсів та ПАТ АТ "Укргазбанк" уклали двосторонню рамкову угоду про взаємодію і співпрацю. Відповідний документ підписали керівник міністерства Остап Семерак та голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко 27 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

У рамках угоди передбачається реалізація низки проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності, розвиток відновлювальної енергетики та скорочення шкідливих викидів за рахунок кредитів за пільговими відсотковими ставками.

"Ми сьогодні підписуємо цей перший документ з "Укргазбанком", бо Україна стоїть напередодні прийняття нових правил оцінки впливу на довкілля, стратегічної екологічної оцінки", - заявив Семерак.

За словами міністра, законопроекти про оцінку впливу на довкілля та стратегічну екологічну оцінку мають бути розглянуті Верховною Радою у другому читанні на наступному пленарному тижні.

"Процедура, закладена у законі про оцінку впливу на довкілля - це та процедура, якою користуються не тільки європейські, але й міжнародні фінансові установи. Я думаю, що якраз висновок про оцінку впливу на довкілля буде теж братися нашими партнерами з українського фінансового сектору", - додав Семерак.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада України (ВР) прийняла за основу законопроект №3259 "Про стратегічну екологічну оцінку". За документ з другого разу проголосували 239 депутатів ВР (спочатку 215 нардепів).