ua en ru

Підприємства космічної галузі України в I півріччі збільшили виробництво на 47%

Підприємства космічної галузі України в I півріччі збільшили виробництво на 47% Фото: обсяги продукції космічної галузі зросли на 47%

При цьому обсяги реалізації продукції зросли на 39,6%

Підприємства космічної галузі України в I півріччі 2016 року збільшили обсяги виробництва товарної продукції (в порівняних цінах) - на 47%. Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

При цьому обсяги реалізації продукції зросли на 39,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

За даними Держкосмосу, чинником зростання виробництва та реалізації продукції космічної галузі стало розширення ринків збуту.


"Державне космічне агентство активно шукає для українських підприємств нові проекти, які б компенсували втрати від різкого припинення контрактів з РФ, а вони могли становити до 80% обороту, та давали б можливість розвитку виробництва космічної продукції. За перше півріччя обсяги експортних поставок зросли більш ніж у 1,5 рази. Зараз майже 60% продукції української космічної галузі спрямовано на експорт", - розповів голова Держкосмосу Любомир Сабадош.

За підсумками січня-червня 2016 р., підприємства космічної галузі виробили і реалізували товарної продукції на суму близько 1,35 млрд грн. Загальний обсяг валової продукції за цей період становить майже 1,7 млрд грн.

Загалом до сфери управління Держкосмосу належить 26 підприємств і організацій космічної галузі, з них 17 державних підприємств, 4 акціонерних товариства та 5 бюджетних установ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держкосмос не отримав жодних коштів з держбюджету на космічну програму 2016.