ua en ru

Підприємства Дніпропетровської області в 2011 р. вклали більше 1 млрд грн в енергоефективність виробництва

Підприємствами Дніпропетровської області в 2011 р. вкладено більше 1 млрд грн в енергоефективність виробництва. Про це заявив під час презентації губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2011 р. заходи енергоеффекітівності виробництва підприємствами (Дніпропетровської) області вкладено понад 1 млрд грн. Це дозволило за рік при зростанні промислового виробництва на рівні 5% скоротити споживання енергії на тонну виробленої продукції майже на 1%", - сказав Вілкул.

Слід додати, що рв Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження України заявили, що виробництво електроенергії з поновлюваних джерел в 2012 р. зросте в 5 разів у порівнянні з 2010 р. і складе 1, 017 млрд кВт.год. Згідно з держпрограмою енергоефективності та енергозбереження України, до початку 2016 р. планується вийти на рівень близько 9 млрд кВт год електроенергії, виробленої з малих відновлюваних джерел. Разом з продукцією великий гідроенергетики вироблення складе 12-13% обсягу електроенергії, що виробляється ОЕС України.