ua en ru

Рада бізнес-омбудсмена допомогла заощадити підприємцям майже 140 млн доларів

Рада бізнес-омбудсмена допомогла заощадити підприємцям майже 140 млн доларів Фото: Альгірдас Шемета

ДФС виконала 72% рекомендацій ради бізнес-омбудсмена, прокуратура - 18%

Завдяки діяльності ради бізнес-омбудсмена, яка розпочала свою роботу в Україні рік тому, представникам бізнесу вдалося заощадити майже 140 мільйонів доларів США. Про це 27 травня під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з вітчизняними підприємцями заявив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулої п'ятниці виповнився рівно один рік від початку активної діяльності ради бізнес-омбудсмена. За цей період наша рада отримала понад 800 скарг від бізнесу, ми відкрили близько 500 справ за цими скаргами", - заявив Шемета, зазначивши, що за рік діяльності ради бізнес-омбудсмена вдалося закрити 350 справ, завдяки чому бізнес зекономив біля 3,5 мільярдів гривень, що дорівнює 140 мільйонам доларів США.


Шемета також відзначив високий рівень виконання рекомендацій ради бізнес-омбудсмена державними органами влади.

"ДФС є одним з найкращих органів за виконанням рекомендацій - 72% рекомендацій було виконано, міністерство юстиції - 76% від усіх рекомендацій і в контракт прокуратура - виконання лише 18% усіх рекомендацій", - додав він.

Нагадаємо, більше половини скарг підприємців України бізнес-омбудсмену в 2015 році стосувалися діяльності Державної фіскальної служби України, включаючи Державну податкову інспекцію і митну службу України.