ua en ru

Святкування Дня Перемоги розпочнеться з підняття державного прапора, а закінчиться салютом

Святкування Дня Перемоги 9 травня розпочнеться урочистим підняттям державного прапора за участю міністра оборони України, а закінчиться святковим салютом. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив головний режисер урочистих заходів святкування 9 травня Анатолій Солов'яненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року у нас програма заходів нестандартна. Ми хочемо зробити її більш цікавою і урочистою. О 9:00 на Майдані Незалежності на перехресті вул. Хрещатик і Інституцька урочисто за участю міністра оборони України буде піднято державний прапор і відразу після цього буде відбуватися дефіле військово-духових оркестрів. Це буде цікаве театралізоване дійство..., в якому візьмуть участь велика кількість колективів міністерства оборони, державної прикордонної служби, МВС. Вони пройдуть Хрещатиком, виконуючи найпопулярніші мелодії", - заявив Солов'яненко.

Після цього дійства, за його словами, по Хрещатику проїдуть військова відреставрована техніка часів ВВВ, яка буде супроводжуватися військово-історичним дійством.

Перший блок святкових заходів буде завершений святкової піснею "День Перемоги" та гімном Перемоги, а з 10:00 ранку до 11:00 на Майдані буде виконуватися концертна програма ансамблю пісні і танцю МВС.

З 11:0 до 19:30 киян привітають художні колективи з усіх областей, АР Крим та м. Києва та Севастополя, а о 19:30 розпочнеться концертна програма київського муніципального духового оркестру.

О 20:00 на Майдані Незалежності виступлять колективи пісні і танцю ім. П. Вірського, а о 21:00 розпочнеться концертна програма ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.

О 21:45 біля готелю "Україна" розпочнеться вогне-повітряне шоу, а о 22:00 відбудеться салют з Труханового острова.

Вартість святкових заходів, запланованих на 9 травня, за словами заступника голови КМДА Віктора Коржа, становить 1 млн грн.

Читайте также: Азаров считает незаконным признание отдельными облсоветами 8-9 мая днями скорби по жертвам тоталитарного режима