ua en ru

На свята в режимі готовності будуть знаходиться близько 7 тис. рятувальників та 2 тис. одиниць техніки

На свята в режимі готовності будуть знаходиться близько 7 тис. рятувальників та 2 тис. одиниць техніки Фото: Олег Мельчуцкий

У разі ускладнень резерв ДСНС може збільшитися до 12 тис. осіб

Перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцький заявив, що на період прийдешніх квітневих та травневих свят рятувальники будуть знаходитися в посиленому режимі готовності. Про це повідомили в прес-службі МВС.

"З метою запобігання виникненню та забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у Державній службі з надзвичайних ситуацій у режимі готовності будуть знаходитися близько 7 тис. чоловік і 2 тис. одиниць рятувальної техніки", - заявив Мельчуцкий.

За його словами, у разі ускладнення ситуації можливе посилення сил і засобів до 12 тис. рятувальників та 3 тис. одиниць техніки.

Протягом найближчого місяця на території України планується проведення низки заходів за участю великої кількості громадян. Зокрема, мова йде про великодні свята, проведення в Україні Чемпіонату світу з хокею і Міжнародного музичного конкурсу "Євробачення-2017", святкування річниці аварії на Чорнобильській АЕС та інших загальнодержавних заходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник голови Національної поліції України, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич заявив, що у великодню ніч до забезпечення порядку залучать майже 25 тис. правоохоронців.