ua en ru

На свята 2,2 тис. українців перетнули кордон у спрощеному режимі

На свята 2,2 тис. українців перетнули кордон у спрощеному режимі Фото: прикордонний контроль (ДПСУ)

Із 7 по 9 та 15-16 квітня діє спрощений пропуск громадян, які проживають у прикордонних районах

У святкові дні майже 2,2 тисячі жителів прикордоння перетнули держкордон у спрощеному режимі. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

У ДПСУ розповіли, що вживають усіх необхідних заходів, аби забезпечити комфортний перетин кордону для подорожуючих громадян та жителям прикордонних регіонів, під час Великодніх свят та поминальних днів.

Для цього в пунктах пропуску, де очікується збільшення пасажиро-транспортного руху, задіяли допоміжні наряди і створили додаткові робочі місця.

"Для спрощення та пришвидшення процедур перетинання кордону забезпечено безперервне функціонування "зелених коридорів", визначено додаткові смуги руху для осіб та транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, з 7 по 9 та 15-16 квітня діятиме спрощений пропуск громадян, які проживають у межах селищних рад прикордонних районів, що межують із Росією, Білоруссю та Молдовою.

"Протягом 7-8 квітня у спрощеному режимі через кордон уже пропущено 2168 громадян, із яких 1106 осіб слідували в Україну. Під час оформлення громадян прикордонники використовують переносні пристрої контролю, за допомогою яких проводиться ретельна перевірка за наявними в ДПСУ базами даних", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України переходить на посилений режим роботи на час великодніх свят.