ua en ru

Святкові заходи з нагоди єврейського Нового року в Умані триватимуть до 26 вересня, - ДСНС

Святкові заходи з нагоди єврейського Нового року в Умані триватимуть до 26 вересня, - ДСНС Фото: хасиди (dsns.gov.ua)

Починаючи з 27 вересня очікується масовий від’їзд паломників

Святкові заходи з нагоди єврейського Нового року в Умані (Черкаська область) триватимуть до 26 вересня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За попередньою інформацією святкові заходи з нагоди Рош ха-Шана триватимуть до вівторка, 26 вересня. А вже починаючи із середи, планується масовий від’їзд паломників", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 21 вересня для брацславських хасидів усього світу настав 5778-й іудейський Новий рік, відсвяткувати який у Умань цього року приїхали понад 30 тисяч паломників.

У зв'язку з приїздом паломників в Умані було створено спеціальне угрупування сил, завданням якого є не лише оперативне реагування на можливе ускладнення пожежної та техногенної безпеки, а й проведення профілактичних заходів. Так, починаючи з 17 по 27 вересня весь Черкаський гарнізон знаходиться у посиленому режимі готовності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Умань (Черкаська область) для охорони публічного порядку прибув загін поліцейських з Ізраїлю.