ua en ru

"Правий сектор" хоче перетворити Україну в кримінальну державу, - "Український вибір"

Віче "Правого сектора" на Майдані, гнівні випади Дмитра Яроша на адресу лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука і звинувачення в причетності до подій у Мукачевому свідчать про те, що радикальні сили намагаються перевести конфлікт у Закарпатті з кримінальної площини в політичну. Про це йдеться в повідомленні виконкому громадського руху "Український вибір".

"Патріотичні гасла і "єдина національна ідея" - це всього лише прикриття для агресії радикалів і свавілля, спрямованого на руйнування основ державності України. І все це відбувається під пильним контролем і при безпосередній координації з боку Дмитра Яроша", - підкреслили в "Українському виборі".

В русі звернули увагу на те, що "Правий сектор" відмовився від участі у місцевих виборах. "Політична сила, яка претендує на всеукраїнську підтримку, боїться брати участь у чесних виборах. Програш Яроша під час президентської кампанії та провал "Правого сектору" на парламентських виборах з усією очевидністю довели, що народ сприймає представників так званого добровільного руху як політичних маргіналів", - зазначили у виконкомі руху.

В "Українському виборі" впевнені, що Ярош усвідомлює, що українське суспільство буде протистояти будь-яким спробам "нового етапу революційної боротьби". Саме тому, підкреслили в громадській організації, звертаючись до народу на віче, Ярош вирішив використовувати ідеї "Українського вибору" про "пряме народовладдя".

Однак, зазначили в організації, радикалізм і "пряме народовладдя" - як базова цінність демократичного суспільства - несумісні. "Влада радикальним силам потрібна для того, щоб перетворити не тільки Закарпаття, але і всю Україну в "сіру зону", державо, підпорядковане групі радикалів", - резюмували у виконкомі "Українського вибору".