ua en ru

Праві сили не будуть об'єднуватися під прапорами "Свободи", - джерело

Праві сили не будуть об'єднуватися під прапорами "Свободи", - джерело Ілюстративне фото (svoboda.org.ua)

Для Нацкорпуса і ПС похід на вибори під брендом "Свободи" означає зникнення

Українські праві сили перед парламентськими виборами 2019 року не будуть об'єднуватися під прапорами Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Союз правих: чи зможуть українські націоналісти об'єднатися перед виборами".

Зокрема, одне з поінформованих джерел в націоналістичному русі можливість злиття Нацкорпуса і "Правого сектора" зі "Свободою" категорично заперечує, пояснюючи це тим, що жодна з політичних сил не готова пожертвувати своїм партійним брендом. На думку соціологів, для Нацкорпуса і "Правого сектора" вибори під брендом "Свободи" означає практично зникнення.

"Таким же чином ряд партій зник у "Нашій Україні". Але що стосується попадання до Верховної ради, то це можливо тільки за рахунок більш "розкрученої", більш відомої політичної сили", - зазначила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Зазначимо, об'єднання націоналістів в єдину силу під прапорами "Свободи" раніше допускав один з її керівників Ігор Кривецький. Однак сьогодні в партії стверджують, що поки про формат спільного походу на парламентські вибори рано говорити.

Перешкодою на шляху до союзу правих сил може стати відсутність партійних блоків у чинному виборчому законодавстві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що в Україні праві партії окремо не зможуть пройти до Ради.

Відзначимо, в інтерв'ю РБК-Україна лідер Нацкорпуса Андрій Білецький заявив, що націоналісти мають виставити єдиного кандидата на виборах президента.