ua en ru

Правляча партія Естонії лідирує на парламентських виборах

На виборах в парламент (Рійгікогу), що проходять в Естонії, лідирує Партія реформ, яка зараз входить в правлячу коаліцію з соціал-демократами, передає РБК.

Згідно з проміжним даними, за Партію реформ проголосували 29,4% виборців, що гарантує їй 32 місця в парламенті. На другому місці йдуть представники опозиції з Центристської партії, яких підтримали 20,4% виборців.

Соціал-демократична партія Естонії, яка входить в правлячу коаліцію з реформістами, заручилася підтримкою 16,2% виборців. Крім того, до парламенту проходять "Союз Вітчизни і Res Publica" (15,6%), Вільна партія (9,2%), консерватори (8,4%).

У парламент Естонії за підсумками виборів проходять партії, що отримали 5% голосів виборців.

Також, як повідомляє естонське видання Postimees, 22:13 підраховані голоси з 466 ділянок з 547.

Як зазначає Reuters, урядова коаліція, очолювана Партією реформ, витрачає на оборону 2% від ВВП. Естонія є однією з небагатьох країн НАТО, які підтримують оборонні витрати на такому високому для країн альянсу, рівні.

У той же час, Центристська партія, яка є однією з основних опозиційних політичних сил, відома своїми більш тісними зв'язками з Росією. Зокрема, у 2004 році партія підписала угоду про співпрацю з "Єдиною Росією". За центристів голосують близько 70% російськомовного населення Естонії. Інші партії вже заявили, що не будуть вступати в коаліцію з центристами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що явка на парламентських виборах в Естонії склала 63,7%.