ua en ru

Правозахисники звинуватили армію Іраку у масових стратах в Мосулі

Правозахисники звинуватили армію Іраку у масових стратах в Мосулі Фото: Мосул (un.org)

Human Rights Watch повідомила про страти причетних до ІД у звільненому Мосулі

Правозахисники міжнародної організації Human Rights Watch звинуватила армію Іраку в причетності до масових страт у звільненому від "Ісламської держави" Мосулі, передає Reuters.

За даними правозахисників, в Мосулі в середині липня за участю 16-ї дивізії армії Іраку сталося вбивство не менше чотирьох людей. Крім того, HRW заявляє про свідчення того, що даний підрозділ стратив "значно більше людей, в тому числі і хлопчика". У зв'язку з цим правозахисники закликають США припинити підтримку даного підрозділу.

"Уряд США повинен призупинити всю допомогу і підтримку 16-ої дивізії до закінчення повного розслідування з боку Іраку можливих звинувачень і відповідних судових процесів", - зазначили правозахисники.

За словами спостерігачів, у день можливої страти вони бачили чотирьох голих чоловіків, яких супроводжували військові, після чого почули кілька пострілів. За заявами військових, вони стратили бойовиків "Ісламського держави". Також повідомляється про страти деяких з близько 1,2 тис. затриманих після звільнення Мосула.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мосулі знищили завод з виробництва боєприпасів ІДІЛ.