ua en ru

За правопорядком на хресній ході у Києві стежитиме 4,5 тис. поліцейських

За правопорядком на хресній ході у Києві стежитиме 4,5 тис. поліцейських

Глава Нацполіції запевнила, що хресна хода РПЦ пройде через Київ

Безпеку хресної ходи Російської православної церкви в Києві забезпечуватиме близько 4,5 тисячі співробітників поліції. Про це повідомила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе в ефірі 112 каналу.

За її словами, після недавнього вбивства журналіста Павла Шеремета, що сталося в центрі Києва, розглядалася доцільність проведення в місті масових заходів.

"Наше найголовніше завдання, щоб під час хресної ходи не допустити будь-яких провокацій, а найголовніше, щоб ми як поліцейські забезпечували громадський порядок і безпеку", - зазначила вона.


"Після того вибуху, який стався в центрі Києва (вбивство Шеремета - ред.) я особисто сумнівно була налаштована, щоб проводити в Києві якісь масові заходи, але у нас є Конституція, і вона говорить чітко про права на демонстрацію, висловлювання, пересування тощо. Це дуже важливо, і, звичайно, хресна хода пройде через Київ", - запевнила Деканоідзе.

"Ми не тільки будемо в Києві забезпечувати правопорядок, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох боків, сходу (там іде близько 200-250 осіб) і з заходу (зараз близько 800 осіб). Вони вже перебувають у Київській області, там задіяна не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією. У Києві під час хресної ходи безпеку забезпечуватимуть близько 4,5 тисяч поліцейських", - повідомила глава відомства.

Вона також додала, що поліція буде максимально задіювати всі сили, щоб цей захід пройшов тихо і спокійно.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що паломників хресної ходи будуть перевіряти на металошукачі.