ua en ru

Паломників хресної ходи будуть перевіряти на металошукачі

Паломників хресної ходи будуть перевіряти на металошукачі Фото: Юрій Луценко обіцяв перевірити паломників на металошукачі

Під час хресної ходи буде застосований паспортний контроль

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що паломників хресної ходи будуть перевіряти на металошукачі. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "112".


"Як генпрокурор, я повинен забезпечити людям право на їх конституційні дії, в тому числі і на ходу, і на молитовну. Хоча, по-людськи я не розумію, чому молитися за мир треба в країні, яка стала жертвою агресії, а не в країні агресора. Тим паче, що віруючі УПЦ МП визнають свого верховного того, хто називає себе московським патріархом. Логічніше було б автобуси з туристичного агентства пана Ахметова направити до Москви і вже там імітувати ходу. Подорож по місцям, які князь Володимир ніколи не уявляв собі християнськими, була б більш корисною, ніж хід по столиці", - йдеться в повідомленні.

Луценко заявив, що буде зроблено все, щоб ця хода була безпечною. Будуть перевірки через металошукачі, буде застосовано паспортний режим, щоб не було іноземців та провокаторів.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив про те, що задоволений роботою співробітників ФБР в апараті Генпрокуратури.